måndag 9 januari 2012

Hur är det med polygami?

Ofta efter ett krig - som vanligtvis brukar uppstå och då vanligtvis dör fler män än kvinnor - har samhället ett underskott på män. Den verkliga frågan här är vad man ska göra åt det, och hur man ska tillgodose kvinnans naturliga behov av sex och moderskap.

Dessa behov kan faktiskt bara tillgodoses på två sätt: antingen genom att tillåta polygami (månggifte) som islam gör, eller tillåta att en man har sex med flera kvinnor utanför äktenskapet.

Eftersom islam förbjuder otrogenhet och otukt faller det sig naturligt att i stället tillåta polygami - det är det enda alternativ som finns för att kunna tillgodose kvinnans behov.

Varje religion eller teori som samtidigt förbjuder polygami och sex utanför äktenskapet, nekar faktiskt kvinnorna tillfredsställelse av några av deras naturliga och essentiella behov. Dessa religioner och teorier banar inte väg för ett bra samhälle. Vad de i realiteten gör är att bana väg för otrogenhet. Ingen teori kan förbjuda både polygami och sex utanför äktenskapet utan att fullständigt sakna kontakt med verkligheten.

Islam är en religion som vill ta hänsyn till alla mänskliga behov, svagheter, drömmar, sociala relationer etc. Det är därför islam har tagit sitt ansvar för frågan utan att försöka skaffa sig gott rykte bland dem som förkastar polygami.

Men är det ändå inte, under vissa omständigheter, bättre att tillåta otrogenhet än att tillåta polygami?

Ett svar kan vara:
Det kan bara vara bättre om det är bra att inte lyda Gud, om det är bra att lura sin partner och det är bra att sätta barn till livet som inte vet vem deras far är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar